spot_img
spot_img

Vrijdagochtend 13 februari geen stroom voor Saramacca en deel Wanica

Atualizado há

Vrijdagmorgen 13 februari tussen 8.00 tot 10.00 uur zullen nagenoeg geheel Saramacca en delen van Wanica zonder elektriciteit komen te zitten. Twee isolatoren op het transmissienetwerk dat naar Saramacca leidt zullen door de Energie Bedrijven Suriname (EBS verwisseld worden. Tussen 8.00 tot 15.00 uur zal de afdeling ‘Distribution’ kap- en maaiwerkzaamheden verrichten om het elektriciteitsnetwerk in Saramacca en Wanica te ontdoen van takken en bomen. Verschillende gebieden zullen dan uitgeschakeld worden.

 

Tijdens reguliere inspectiewerkzaamheden werd door de EBS ontdekt dat de twee isolatoren kapot zijn. Indien niet zou worden overgegaan tot het verwisselen van deze net-componenten zou bij elke calamiteit een zeer onoverzichtelijke, onveilige en onstabiele situatie kunnen ontstaan, aldus de EBS. Vandaar dat de EBS genoodzaakt is deze schade zo snel mogelijk op te heffen.

De transmissiemast bevindt zich echter op een voor de hoogwerker moeilijk te bereiken plek. Dus zullen de EBS medewerkers op een inventieve manier de isolatoren op de masten verwisselen. Getracht wordt om het werk in 2 uren af te ronden.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App