— Foto: Het nieuws van vandaag

De afdeling Vreemdelingen Dienst van het Korps Politie Suriname heeft zich georiënteerd te Southdrain, alwaar een groep bivakkerende vreemdelingen zich bevinden. Bij verificatie zijn driehonderd zevenenzestig (367) bivakkerende vreemdelingen genoteerd, bestaande uit 236 mannen, 118 vrouwen en 10 kinderen met de Cubaanse nationaliteit en 1 man en 2 vrouwen met de Dominicaanse nationaliteit.

Al enkele dagen verblijft de groep op het terrein van de veerdienst in Nickerie te South Drain. De groep asielzoekende willen met Canawaima Ferry Service de oversteek te doen naar Guyana. Via Guyana willen ze hun tocht voorzetten naar de Verenigde Staten. De Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) is ingekomen met voeding en drank voor de groep. In de groep bevinden zich 10 kinderen en ook nog zwangere vrouwen. In eerste instantie wilde de groep de hulp niet accepteren. Hen werd uitgelegd dat NCCR belast is met het verstrekken van hulp.

Publicidade

Nadat ze groep begreep waarvoor het NCCR daar was, werd hulp aangenomen in de vorm van water en voeding. De mensen slapen in kampeertenten en koken op de plek zelf. Baden wordt gewoon in de rivier gedaan.

Comentar

Comentar