spot_img
spot_img

VP zegt inheemse gemeenschap alle ondersteuning toe

Knelpunten van Inheemsen aan VP voorgehouden.

Atualizado há

- Publicidade -

Vertegenwoordigers van de organisatie van Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para en Wanica, (OSIP) hebben maandagmorgen een onderhoud gehad met vicepresident Ronnie Brunswijk. Tijdens dit onderhoud hebben de vertegenwoordigers met de vp de knelpunten van de verschillende inheemse dorpen besproken en hoe de regering deze gemeenschap kan ondersteunen. Binnen de OSIP zijn 14 inheemse dorpen uit Wanica en Para vertegenwoordigd.

Tijdens het onderhoud waren aanwezig de kapiteinen van Casipora, Muriël Fernandes, Piërre Kondre/Kumbasi, Mike Read en de adviseur van de OSIP Jerry Allamake. Ook de minister van Transport Communicatie en Toerisme, Albert Jubithana was aanwezig. De knelpunten die onder meer aan de orde kwamen zijn het grondenrechten vraagstuk, justitie en recht alsook orde handhaving binnen de Inheemse gemeenschappen. De organisatie bekijkt mogelijkheden hoe samen te bundelen zodat ook zij een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van Suriname, hierbij zal de ondersteuning van de overheid van enorm belang zijn.

Brunswijk gaf aan dat hij zich ervan bewust is dat de Inheemsen en Marrons hun eigen leefwijze en leefgewoonte hebben. Hij zei daarom ook een open oor te hebben voor de knelpunten van de inheemse gemeenschap.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: