— Foto: BIC Nickerie

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) Marinus Bee heeft in het weekend een werkbezoek gebracht aan het rijstdistrict Nickerie. De delegatie uit Paramaribo is warm onthaald door districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe en personeelsleden van het commissariaat. Nickerie is het tweede district dat de assembleevoorzitter heeft bezocht sinds hij leiding geeft aan DNA. Daarvoor is hij in Marowijne geweest.

Voorzitter Bee heeft gesprekken gevoerd met diverse groepen om de zorgpunten van hun te vernemen. In Nickerie is de assembleevoorzitter bij de gesprekken bijgestaan door de volksvertegenwoordigers uit Nickerie te weten: Mohamedsafiek Gowrie, Niesha Jhakry B, Ebu Jones, Stephen Madsaleh en Harriët Ramdien. Met de voorzitter zijn uit Paramaribo meegereisd de leden Fogatie Aserie, Josafat Kanape en Evert Karto.

Publicidade

Er is in deze fase gefocust op de situatie binnen de rijstsector, “omdat rijst het eerste is dat in je opkomt als je naar Nickerie afreist,” zegt de voorzitter. Zo zijn er hearings geweest met onder andere de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA), de Vereniging van Padie Producenten, de Vereniging van Rijstexporteurs en de Vereniging Verwerkers en Rijstexporteurs. Deze groepen hebben in een presentatie duidelijk de problemen gepresenteerd aan de delegatie.

Verder hebben ook vertegenwoordigers van het Korps Brandweer Suriname, het Nationaal Leger, het Douanekorps en het Korps Penitentiaire Ambtenaren de delegatie uit Paramaribo een overzicht gegeven van hun werkzaamheden, maar ook de problemen waarmee ze te kampen hebben.

Comentar

Comentar