spot_img
spot_img

Voorlopig geen Anti-corruptiewet

Atualizado há

- Publicidade -

Naar alle waarschijnlijkheid zal de anti-corruptiewet niet binnen deze regeerperiode tot stand komen. Een teleurgestelde  Carl Breeveld, voorzitter van DOE, noemt dit een schande aangezien de president in 2010 met veel fanfare heeft beloofd de corruptie uit te roeien.

“Dat heeft hij ook in zijn verkiezingscampagne staan roepen. Het is op dit vlak nu muisstil geworden en ik neem het deze regering kwalijk, omdat men het op dit vlak niet meent met de bevolking.”

Ondanks het feit dat ministers, naar zeggen van Breeveld met ontslag werden gestuurd vanwege vermeende corruptieve praktijken, worden dezelfde personen daarna beloond met topfuncties. Hun corruptieve praktijken worden nooit onderzocht. De Doe- voorzitter is van mening dat de anti-corruptiewet een noodzaak is. “Deze wet blijft belangrijk wegens verdragen die wij goedgekeurd hebben, maar ook om ervoor te zorgen dat op een effectieve wijze corruptie bestreden kan worden.”

- Publicidade -

Tevens geeft hij aan dat de waardigheid van Suriname internationaal belangrijk is. “We hebben de schandalen rond fraude en betalen van smeergelden aan Surinaamse politici door Ballast Nedam bij de bouw van twee bruggen. De onderhandse gunningen, de cassavefabriek, aankoop van het ambassadegebouw in Parijs en financiële schandalen rond Carifesta. Hoe meer schandalen zich aandienen, hoe meer het belang van deze wet wordt benadrukt.”

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: