spot_img
spot_img

Volksgezondheid vraagt alertheid voor dengue, chikungunya en zika

Atualizado há

- Publicidade -

Het ministerie van Volksgezondheid vraagt alertheid voor dengue, chikungunya en zika. De dengue-, chikungunya- en zika-virussen worden overgedragen wanneer een muskiet, één van deze virussen meedraagt en een gezond persoon prikt. De overdrager van deze virussen is de Aedes aegypti-muskiet.

Wanneer iemand geprikt wordt door de muskiet kan die de ziektes oplopen. Personen zullen symptomen als koorts en hoofdpijn vertonen. Wanneer personen pijn hebben achter hun ogen, kan het wijzen op het dengue-virus. Erge pijn in de gewrichten van handen en voeten, kan wijzen op zika of chikungunya. Indien personen last hebben van deze klachten, worden ze geadviseerd contact op te nemen met de huisarts en verdere instructies stipt op te volgen. Personen die de ziektes hebben  moeten regelmatig water drinken om uitdroging te voorkomen. Hen wordt geadviseerd om alleen paracetamol te gebruiken en geen aspirine.

Om te voorkomen dat de muskiet zich verder vermenigvuldig, kunnen personen voor zorgen dat er zo min mogelijk broedplaatsen ontstaan. Geadviseerd wordt om wateropslag en regenvaten met muskietengaas af te dekken. Lege vaten moeten omgekeerd worden. Elke 2 dagen moet water in bloemenvazen worden vervangen. Personen worden ook aangeraden om lekkende kranen en leidingen te repareren. Holle muren en boomholten moeten gevuld worden en dakgoten moeten schoon worden gehouden. Huisafval moet ten alle tijdens in gesloten emmers worden gehouden en buiten bereik van honden worden gehouden. Grofvuil moet naar de vuilstortplaats aldus het ministerie.

- Publicidade -

Foto: LPM News

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: