spot_img
spot_img

Vinger afdruk nodig bij nieuwe ID- kaart

Atualizado há

Op 15 maart werden de eerste e- ID- kaarten gemaakt door het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). De electronische ID- kaarten dienen persoonlijk door de houder te worden afgehaald omdat de vingerafdruk van de aanvrager nodig is, meldt het NII.

Valerie Finsy, hoofd van de afdeling identiteit, zegt dat de e- ID- kaart 50 veiligheidskleppen heeft waardoor vervalsing ervan haast onmogelijk is. Van personen die naar een CBB – kantoor gaan voor een nieuwe ID- kaart worden vingerafdrukken, gezichts opname en de handtekening digitaal afgenomen. Een voordeel van de e- ID is dat vanwege de data men in de toekomst niet steeds voor een uittreksel of nationaliteitsverklaring naar CBB hoeft te gaan.

In de wet is een overgangsperiode van 3 jaar om de nieuwe ID- kaart kosteloos te maken. Alleen zij die hun ID- kaart kwijt hebben zullen de kosten van SRD 75; moeten betalen. Verliest men een e- ID- kaart zal er een boete plus SRD 75; betaald moeten worden.

Voor 16- jarigen is het maken van de e- ID- kaart geheel kosteloos. Zij moeten zich met het familie boekje, een ouder of een meerderjarige broer of zus aanmelden bij de CBB waar ze ingeschreven staan.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App