spot_img
spot_img

Vier nieuwe parlementariërs worden toegelaten

Atualizado há

- Publicidade -

De Nationale Assemblee (DNA) zal vrijdag vier nieuwe leden toelaten.

Het gaat om Hans Sandjon, Ruchsana Ilahibaks, Wendel Asadang en Keshopersad Gangaram Panday.

Zij komen binnen middels opschuivingen die hebben plaatsgevonden binnen de regering en het ontzeggen van het lidmaatschap door enkele leden die hebben gekozen om hun vorige baan te behouden

- Publicidade -

Gangaram Panday komt in Paramaribo op de plek van Desi Bouterse die president is geworden. Ricky Kromodihardjo is op de plaats van Ashwin Adhin binnengekomen die vicepresident werd, maar hij heeft gekozen afstand te nemen van het lidmaatschap van het parlement ten behoeve van zijn baan als directeur bij het Staats Ziekenfonds (SZF). Hierdoor komt Ilahibaks binnen als parlementariër in Paramaribo.

In Wanica zal Hans Sandjon vrijdag toegelaten worden als lid van het parlement. Hij komt op de plaats van Soeresh Algoe die minister werd van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV).

In Brokopondo zal er ook een verschuiving plaatsvinden. Wendel Asadang wordt lid van het parlement omdat Sergio Akiemboto afstand heeft genomen van het lidmaatschap van het parlement om directeur te blijven van staatsmijnbouwbedrijf Grassalco.

Asadang en Sandjon komen respectievelijk op de plaats van Sergio Akiemboto( directeur Grassalco) en Soeresh Algoe( minister van LVV).

Het is onduidelijk als Hanisha Jairam alsnog een plek zal bemachtigen in het parlement. Zij zal door opschuiving binnenkomen, wanneer Rashied Doekhie zijn nieuwe baan bij het kabinet van de president aanvaardt. In de media heeft Doekhie laten doorschemeren dat hij dat doet in oktober

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: