De fractie van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) in De Nationale Assemblee (DNA) wil dat er een onderzoek komt naar eventuele duistere financiële praktijken die er zouden zijn begaan door Kamla Madho, de vrouw van ex-minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken.

Fractieleider Chandrikapersad Santokhi en fractielid Jitendra Kalloe vinden dar er voldoende reden is om te twijfelen aan de financiële besteding bij het opzetten van de cassavefabriek in Para. Door China is USD 1 miljoen geschonken om Innovative Agro Processing Industries (IAP) op te zetten. Het bedrijf had toen veel weg van een particuliere onderneming omdat Madho en daar mede de leiding had samen met landbouwingenieur Robert Power. Door de oppositie werd toen gespeculeerd dat de staat schenkingsmiddelen aan een particulier had gegeven om de cassavefabriek op te zetten. Het bedrijf kon nog niet goed van de grond komen en werd het overgedragen aan de staat voor een symbolisch bedrag van SRD 1.

De staat gooide er nog SRD 5,2 miljoen tegenaan, maar de fabriek is nog steeds niet operationeel. Reden genoeg voor de VHP om naar een onderzoek te vragen.

Comentar

Comentar