De Braziliaanse gemeenschap aan de Amatstraat heeft op 11 februari een vergadering gehad met de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) in het kader van de “Birti Taki” activiteit van de partij. De gemeenschap heeft zelf deze “Birti Taki’ georganiseerd. De meeste van deze Brazilianen werken in de verschillende sectoren waaronder de goudsector.

Verschillende sprekers hebben het woord gevoerd op deze vergadering. Grachelle Sluisdom, aspirant DNA-kandidaat, zei blij te zijn dat deze Brazilianen gekozen hebben om hier te blijven en te werken om de groei van de economie te stimuleren.

Cedric van Samson, eveneens aspirant DNA kandidaat, vond belangrijk dat de Brazilianen die hier in de verschillende branches werken waaronder de slagerijen, hard werken. En de bedrijven waar deze Brazilianen werken, promoot hij in zijn radioprogramma. Hij zegt dat men ervoor moeten zorgen dat veiligheid gegarandeerd, ook van die Brazilianen.

Publicidade

DNA lid, Krishna Mathoera, gaf aan dat de Brazilianen ook de kans moeten krijgen een beter bestaan op te bouwen, een goed leven te hebben, wat de reden ook is dat ze hier zijn. “Economisch, armoede, politiek, veiligheid, het maakt niet uit, ze zijn hier, zij willen het ook beter hebben en wij zijn een partij die daar respect voor heeft”, zegt ze. Volgens haar waarborgen de VHP de mensenrechten, dat is een van de basisvoorwaarden waar de VHP voorstaat.

VHP ondervoorzitter, Asis Gajadien, gaf aan dat als gesproken wordt over de Braziliaanse gemeenschap, dan gaat het om ondernemers, of het nu in de stad of binnenland is. Zonder ondernemers kan men een land als Suriname niet tot ontwikkeling brengen. Wanneer men als partij de programma maken en presenteren, dan is de betrokkenheid van ondernemers van eminent belang.

VHP-voorzitter Chan Santokhi, benadrukte dat de gemeenschap staat voor een grote uitdaging en die uitdaging is kiezen voor het land wat het nu is of kiezen voor een land waar men allemaal gelukkig en veilig kunnen wonen. De VHP leider gaf voorts aan dat Suriname een heel rijkland is “We hebben goud, bauxiet, olie, diamant, we behoren tot het Amazonebos, we hebben zuurstof, agrarische sector, prachtige cultuur aan diversiteit, verschillende bevolkingsgroepen en dit is de rijkdom van Suriname”, zegt Santokhi.

De Brazilianen dragen ook bij tot het land zijn rijkdommen, maar met zoveel rijkdom wordt de gemeenschap elke dag armer, die koers blijft maar elke dag stijgen vanwege het wanbeleid. Hij maakte duidelijk dat de VHP gaat zorgen dat alle personen die in Suriname wonen, ook de Brazilianen, een goed leven hebben.

Foto: VHP

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar