spot_img
spot_img

VHP en NDP hebben meeste zetels gehaald

De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) en de Nationale Democratische Partij (NDP) hebben bij deze verkiezing de meeste stemmen behaald.

Atualizado há

- Publicidade -

De VHP heeft van de 51 zetels die beschikbaar zijn 20 weten binnen te halen en de NDP 16. De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij heeft 7 zetels, de Nationale Partij Suriname (NPS) heeft 4, Pertjaja Luhur heeft 2 zetels en de Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft 2. Dit zijn de voorlopige resultaten volgend informele cijfers vanuit het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza).

Biza is echter nog niet klaar met het verwerken van de processenverbalen van alle stembureaus. Zo moet meer dan 50 proces-verbalen uit Paramaribo nog verwerkt worden. Hierdoor kan mogelijk nog een verschuiving plaatsvinden van het aantal zetels in Paramaribo.

De gekozen personen van de diverse politieke partijen zullen het volk vertegenwoordigen in het parlement. Deze is het hoogste politieke orgaan in het land en is opgedeeld in de coalitie en de oppositie.

- Publicidade -

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: