Irvin Kanhai — Foto: Luiz Paulo

Het verzetzaak van ex-president Desi Bouterse is uitgesteld naar 30 november. De krijgsraad heeft de zaak uitgesteld omdat Bouterse niet zelf aanwezig was in de rechtszaal. Advocaat van de nabestaanden, Hugo Essed, geeft aan dat de krijgsraad het standpunt heeft genomen dat de verdachte zelf aanwezig moet zijn bij de zitting. Dat is de bedoeling van aanzet aantekenen.

Hugo Essed — Foto: Luiz Paulo

Er is aangegeven dat Bouterse vanwege overmacht niet aanwezig kon zijn. Dit as reden genoeg waarom de zaak niet behandeld is geworden. De verweren die zijn raadsman wilden opwerpen komen hierdoor niet aan de orde.  De advocaat van Bouterse, Irvin Kanhai, heeft na de uitspraak van het vonnis in het 8-decemberstrafproces, waar Bouterse veroordeeld is tot twintig jaar gevangenisstraf, verzet aangetekend. Deze verzetszaak is al enkele keren verschoven.

Publicidade
Irwin Kanhai — Foto: Luiz Paulo

Vanwege Covid-19 werd de zaak tot nader orde uitgesteld. De zaak werd uiteindelijk  30 oktober op de rol. Deze is vanwege het niet verschijnen van de verdachter weer uitgesteld geworden naar 30 november. Essed zegt dat het geduld van niet alleen de krijgsraad maar van de hele samenleving op de proef wordt gezet.

Comentar

Comentar