Verschillende gebieden hebben dinsdag vanwege regenval last ondervonden van de extreme regenval. In het noorden van Suriname is er ook een extreme regenval geweest. Als gevolg van blikseminslag viel een boom op een hoogspanningskabel van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) waardoor elektriciteit wegviel.

De pompen, die nodig zijn om het water weg te pompen, konden vanwege het ontberen van de elektrische stroom niet ingeschakeld worden. Toen er uiteindelijk weer elektriciteit beschikbaar was konden pompen aangezet en sluisdeuren opengezet worden. De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Vijay Chotkan, garandeert dat met het openmaken van de sluizen en aanmaken van de pompen het overtollig water binnen niet al te lange tijd zal terug trekken. Gelet op de hoeveelheid regenval kan het enkele uren duren voordat de situatie weer normaal zal zijn zegt hij.

Publicidade
Minister Vijay Chotkan — Foto: NII OW&T

Chotkan, heeft zich persoonlijk georiënteerd in verschillende gebieden die last hebben ondervonden van de extreme regenval. De minister bezocht ondermeer Boomskreek, Geyersvlijt, Drambrandersgracht en het pompgemaal te Mathoera. Minister nam zelfs poolshoogte omdat hij zich er zeker van wilde zijn dat de nodige acties ondernomen zouden worden om de extreme en lange regenval het hoofd te kunnen bieden.

Het omvallen van de boom is voor de beleidsmaker reden genoeg om aandacht te besteden aan bomen langs de berm. Samen met de Energie Bedrijven Suriname wilt de minister nagaan hoe die het best te onderhouden zijn. De minister zegt alles eraan te willen doen dat het omvallen van een boom zich herhaalt.

Foto: LPM

Comentar

Comentar