Publicidade

Twee brazilianen, geïdentificeerd als Edimilson DS en Salomão B, zijn terecht. Na het roofoverval in Anapaikë in het weekend werden ze niet gevonden in het kamp en waren vermist. Inmiddels bleek dat zij zich in het bos bevonden en zich weer in het kamp bevinden. Een braziliaanse roversbende heeft vrijdag doden achtergelaten in het kamp. Ze hebben niet alleen personen neergeschoten maar hebben ook personen gegijzeld.

Een van de slachtoffers, de 34-jarige graafmachinist Erisvaldo D.S, werd geraakt met verschillende schoten. Zijn lichaam werd maandag per helikopter overgebracht naar Paramaribo. Een soldaat van de Counter Terrorism Unit (CTU), die zijn identiteit niet had onthuld, werd ook geëxecuteerd in de criminele actie met een schot in het voorhoofd.

Publicidade

Het Korps Politie Suriname heeft nog geen officiële commentaar gegeven in de zaak, maar een bron van LPM News zei dat de bende uit 13 braziliaanse mannen. Maandag vertelde een andere persoon, die eveneens als gijzelaar onder schot werd gehouden, dat het om een groep van zeven mannen ging. Ze namen goud uit vier kampen: Sarafim, Gilvan, Luizinho en Ivanir.

Volgens een getuige hebben de rovers gewelddadig opgetreden tegen de goudmijnwerkers. Equipements zijn in brand gestoken verbrand, waaronder een graafmachine. De sfeer in het gebied blijft gespannen. De overheid heeft groepen gestuurd om de veiligheid in het gebied te waarborgen en de rovers die vermoedelijk zich nog in het gebied bevinden op te pakken.

Foto’s: WhatsApp

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar