Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft maandag de uitslag van de afgelopen verkiezingen officieel vastgesteld. Dit ging niet vlekkeloos omdat zeker de V7 en NDP bezwaar hebben aangetekend over de uitslag in twee districten. In het resort Rainville, dat valt onder Paramaribo, heeft V7 volgens het CHS minder stemmen gehaald dan aanvankelijk door het hoofdstembureau van Paramaribo werd geregistreerd.

Ook de NDP had bezwaar met de officiële uitslag van de verkiezingen in Para. Aanvankelijk werd er vanuit gegaan dat deze partij alles dat er te halen valt in Para in de wacht heeft kunnen slepen. Volgens het CHS is er toch geen sprake van een clean sweep. In het ressort Carolina wist V7 toch 2 ressortsraadzetels in de wacht te slepen.

Publicidade

Verder blijkt dat de NDP landelijk op minder ressortsraad en districtsraadzetels komt dan aanvankelijk werd gedacht. De NDP rekende, na bestudering van de verschillende hoofdstembureaus op 60 districtsraadzetels en 404 stoelen in de ressortsraad. Volgens het CHS is dit echter 58 districtsraadzetels en 399 zetels in de ressortsraad.

Comentar

Comentar