spot_img
spot_img

Verhoogde controle op mazelen

Atualizado há

- Publicidade -

Vanwege de toenemende spreiding van mazelen in de regio zal het Ministerie van Volksgezondheid de controle op mazelen verhogen. Inhaalvaccinaties zullen worden toegediend tegen mazelen om de immuniteit van de bevolking te vergroten. De epidemiologische surveillance zal in grensgebieden worden versterkt om gevallen van mazelen snel op te sporen.

Tot nu toe is er reeds in twaalf landen in de regio mazelen ontdekt, te weten Argentië, de Bahama’s, Brazilië, Canada, Chili, Columbia, Costa Rica, Mexico, Peru, Uruguay, Venezuela en de Verenigde Staten van Amerika. Het NII schrijft in een persbericht dat er gelukkig nog geen doden zijn gevallen voor 2019. In Venezuela en Brazilië is de verspreiding al ongeveer een jaar bezig terwijl de laatste mazalencase in Suriname dateert uit 1994.

In landen waar niet of minder gevaccineerd wordt tegen mazelen komen zo af en toe mazelen uitbraken voor. In Suriname zijn de meeste kinderen gevaccineerd tegen mazelen. Het BMR- prikje krijgen de kinderen tussen de twaalf en achttien maanden. Hierdoor is de kans klein dat de kinderen mazelen zullen krijgen.

- Publicidade -

Mazelen komt door een besmettelijk virus dat zit in snot en speeksel. Het wordt verspreid via hoesten en niezen. Symptomen van mazelen zijn verkoudheid, hoesten, rode ogen en koorts. Tegen mazelen bestaan er vooralsnog geen medicijnen.

Foto: Archief

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: