spot_img
spot_img

Verhoging EBS-tarieven ‘killing’ voor toerismesector

Atualizado há

De voorzitter van de Algemene Aannemers Vereniging (AAV), Anthony Wong, is bang dat de toerismesector zwaar te lijden zal krijgen onder de verhoogde stroomtarieven. Per 1 januari heeft de Energie Bedrijven Suriname (EBS) namelijk de prijs voor stroomverbruik verhoogd voor staatsbedrijven, hotels, casino’s en financiële instellingen zoals banken en verzekeraars. 

 

Ondernemers hebben op een vergadering in de conferentiezaal van de Kamer van Koophandel & Fabrieken hun misnoegen over de verhoging geuit. Een gevolg van de verhoging is het opschroeven van de prijzen voor hun diensten. Sommige bedrijven moeten een verhoging betalen van meer dan 400 procent, volgens Wong. Wong vindt het onacceptabel dat de overheid doorgedrukt heeft dat een selecte groep voor de verhoogde kosten moet opdraaien. Wong zit ook in de toerismesector en heeft reeds gemerkt dat het niet meer zo goed gaat.

 

Wong: “We zijn al een dure ‘destination’, de tickets naar Suriname zijn niet goedkoop. En nu worden ze nog duurder en de hotels gaan ook hun prijzen aanpassen.Men is in feite het toerisme dat al niet meer floreert, aan het ‘squeezen.’ “Je kunt niet meer gaan persen uit de toeristen. Op den duur gaan zij ergens anders naar toe.”

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App