spot_img
spot_img

Vereniging RGD-artsen vraagt aandacht voor reeds bekende knelpunten cubaanse artsen

Atualizado há

- Publicidade -

Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst (RGD)-artsen heeft gevraagd dat er extra aandacht wordt geschonken tijdens de stageperiode aan de knelpunten die reeds bekend zijn of ervaren zijn bij de reeds aanwezige Cubaanse missie artsen. Deze verzoek deden ze aan de minister Antoine Elias van Volksgezondheid op woensdag tijdens hun oriënterend gesprek.

Elias van Volksgezondheid heeft een vruchtbaar gesprek gevoerd met de Vereniging van RGD-artsen. De medisch- en algemeen directeur van de Regionale Gezondheidsdienst waren tijdens deze ontmoeting ook aanwezig. De VRA was benieuwd naar de ontwikkelingen aangaande de komst van de Cubaanse artsen. Deze artsen zijn momenteel bezig met een inburgeringscursus van 4 maanden. Ook zullen zij oriënterende stages lopen bij alle nodige gezondheidsinstellingen.  De medisch directeur gaf aan dat de aangehaalde kantekeningen van de VRA zeker meegenomen wordt en dat van fouten geleerd moet worden.

De Cubaanse artsen zullen klaargestoomd worden om voornamelijk de preventieve zorg te bewerkstelligen, zodat er gezonde gemeenschappen kunnen ontstaan. De pas gearriveerde artsen zullen overal ingezet worden, zodat geen enkele burger gezondheidszorg meer ontbeert. De VRA kijkt uit naar een goede samenwerking, zij zullen ook een belangrijke rol spelen bij de begeleiding in de praktijk. Zij zullen via de medisch directeur geïnformeerd blijven omtrent de voortgang.

- Publicidade -

Foto: Archief LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: