spot_img
spot_img

Vanaf september 2019 geen foammateriaal meer te verkrijgen in Suriname

Atualizado há

- Publicidade -

De Stichting Support Recycling Suriname( SuReSur) heeft door tussenkomst van hun kunnen bewerkstelligen dat Suriname vanaf dit jaar nog bevrijdt zal zijn van wegwerp foammateriaal.

Dit is tot stand gekomen nadat de Stichting in juni van het vorig jaar een petitie indiende bij De Nationale Assemblee met het verzoek om plastic zakken per januari 2019 uit de handel te halen. Zij stelden dat plastic zakken bij supermarkten en winkelcentra verboden moesten worden. Volgens Glenn Ramdjan, project coördinator van SuReSur vormt plastic een enorme schade voor het milieu en de dieren.

Ondanks er aan het verzoek van de Stichting nog geen gehoor gegeven is zijn ze toch blij met het besluit van de regering om het gebruik van foammateriaal alvast af te schaffen.

- Publicidade -

Het ministerie van Handel en Industrie en Toerisme (HI&T) heeft toezegging gedaan dat ook de import van grondstoffen om foambakjes te produceren binnenkort zal worden stop gezet.

Om het gebruik van plasticmateriaal te verbieden is er wetgeving nodig. Vandaar dat de Stichting een petitie heeft liggen bij de DNA.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: