Albert Jubithana e Amar Ramadhin, durante coletiva de imprensa. — Foto: Luiz Paulo

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft tijdens een spoedpersconferentie bekengemaakt dat de commerciële vluchten niet zijn stopgezet. Ze zullen wel plaatsvinden maar volgens strenge voorwaarden die gesteld worden door het ministerie van Volksgezondheid. De minister geeft aan dat het gaat om de route Paramaribo-Amsterdam visa versa. Afgelopen maandag heeft hij reeds kenbaar gemaakt dat Suriname overgaat tot 1 commerciële vlucht per vliegmaatschappij.

Vanwege de verantwoordelijkheid die de overheid heeft om de Volksgezondheid voorop te stellen is gisteremorgen in goed overleg met stakeholders afgesproken dat de vlucht aangepast zullen worden. Er is volgens Jubithana een grace periode ingebouwd en wel van 4 oktober tot en met 11 oktober. Daarbij is rekening gehouden met de boekingen die mensen hebben gedaan om rond deze periode van en naar Nederland te reizen. Per 12 oktober zullen er strengere maatregelen gelden voor commerciële vluchten.

Publicidade

De president heeft gisteren aangekondigd dat de commerciële vluchten tussen Suriname en Nederland worden gestopt. Hij maakte duidelijk dat de regering dit besloten had. Dit besluit is genomen vanwege de stijging van Covid-19-gevallen in Nederland. President Chan Santokhi maakte het nieuws bekend tijdens zijn scholenbezoek op de eerste schooldag. Minister Jubitana heeft tijdens de persconferentie echter verduidelijk dat er geen sprake is van stopzetting maar dat er strenge voorwaarden gesteld worden.

Comentar

Comentar