spot_img
spot_img

Van Coblijn: “President verdient pakslaag”

Atualizado há

Op zaterdagavond 17 januari is tijdens een drukbezochte opo- jari vergadering van afdeling Paramaribo van de Nationale Partij Suriname (NPS) in Grun Dyari, door diverse sprekers aangegeven dat het enorm slecht gaat met het land. Volgens John ‘Cobi’ van Coblijn, voorzitter van NPS-Paramaribo zo slecht dat president Desi Bouterse een pakslaag verdient, aangezien hij het met zijn falend beleid zover heeft laten komen.

 

De toenemende sociale ongelijkheid baart van Coblijn vooral zorgen. “We zijn niet op aarde gekomen om arm te sterven. U bent op aarde gekomen fu abi wan moi libi”.Volgens de afdelingsvoorzitter verdienen enkele regeringsleden een stevig pakslaag alsmede de president. Van Coblijn hield zijn gehoor voor dat de regering ruim voldoende financiële middelen ter beschikking had om ontwikkeling te brengen voor de samenleving, maar dat heeft nagelaten te doen. “Dan na wan bu stefi fonfon yu musu kisi”, gaf van Coblijn aan. Hij benadrukte dat anno 2015 er nog mensen in Paramaribo zijn die in bittere armoede leven. “Er zijn mensen van middelbare leeftijd die nog nooit onder een douche zijn gebaad, of een stromende wc in huis hebben. Ze moeten het nog doen met een plee. De komende vijftien jaar zal de NPS radicaal met deze misstanden afrekenen”, beloofde de afdelingsvoorzitter.

 

Van Coblijn gaf verder aan dat de NPS in de komende regering zodanige systemen zal introduceren die de overheid in staat zullen stellen jaarlijks minstens drieduizend woningen te bouwen voor woningzoekenden. De huidige situatie moet tot het verleden gaan behoren. Naar zijn zeggenis de burger onder de huidige regering gedegradeerd tot bedelaar. De NPS zal een politiek voeren, waar burgers “lekker slapen en zich veilig voelen.” Tevens zal het milieu aangepakt worden. Hij beloofde dat de regering met NPS als deelnemer voor autoloze zônes in Paramaribo zal zorgen en Paramaribo binnen een straal van 15 kilometer “tot een paradijs zal maken.”

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App