Met een door USAID gefinancierd programma begint de Stichting Communicatie, Cultuur & Ontwikkeling (Cocon) haar tweede sociaal begeleidingsprogramma ‘Colour Your Life! 2’. Dit begeleidingsprogramma biedt honderd schoolverlaters tussen 15 en 24 jaar in de periode augustus- oktober de mogelijkheid vaktrainingen te volgen.

Onder andere tienermoeders en jongeren die eerder met de politie te maken hebben gehad, en die de school vroegtijdig hebben verlaten, krijgen op deze manier toch een kans om deel te nemen aan de arbeidsmarkt. De jongeren kunnen trainingen volgen voor onder andere manicure, pedicure, gezichtsbehandeling, assistent kinderoppas, koeltechniek, automontage, gas, -water en sanitairinstallatie, reparatie buitenboordmotor, lichtaggregaat en brushcutter en security. Men kan zich inschrijven tot en met eind juli en deelname is gratis.

De doelgroep bestaat vooral uit jongeren uit de buurten Nieuwweer, Wintiwai, Hannas’ lust, Latour, Pont, Ramgoelam en Efraimzegen. Ook vroege schoolverlaters uit Moengo en Albina krijgen deze kans. Behalve de vaktrainingen zullen er ook trainingen worden gegeven in het solliciteren alsmede de juiste werkattitude. Er zullen dertig geselecteerden gedurende de training direct te werk gesteld worden als assistent security guard.

Comentar

Comentar