spot_img
spot_img

V7 continueert gesprekken over kandidatenlijst

Atualizado há

De samenwerkende partijen binnen V7 zijn overeengekomen binnen de combinatie biltaterale gesprekken te voeren om de onderhandelingen voor posities op de kandidatenlijsten op DNA-niveau te laten vlotten. Op 7 februari komt de combinatie bijeen om de onderlinge gesprekken te rapporteren aan de plenaire vergadering.

 

Guno Castelen, voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) geeft aan dat er geen specifiek ultimatum is gesteld om de onderhandelingen af te ronden. “Mocht er geen overeenstemming zijn, dan is er geen man overboord. Dan kijken we hoe we op een andere manier de verkiezingen gezam

enlijk ingaan. Ik kan wel verklappen dat we dicht bij de afronding zijn.” De SPA gaat in bilateraal overleg met de Nationale Partij Suriname (NPS).

De NPS-voorzitter , Gregory Rusland, denkt dat de onderhandelingen de tweede week van februari afgerond zullen worden. volgens hem zijn de structuren na uitleg van de omstandigheden tevreden zijn. “Het gaat om zeven partijen, dus we moeten veel wikken en wegen.”

PL-voorzitter Paul Somohardjo geeft aan dat de gesprekken voor 95 procent zijn afgerond. Slechts over Paramaribo en Wanica moet er nog onderhandeld worden. Hij hoopt dat de gesprekken vóór 9 februari worden afgerond, aangezien hij dan naar Europa vertrekt. PL en de KTPI moeten nog bilateraal overleggen met elkaar om posities. “Mijn doel is om de meeste stemmen te behalen tijdens de verkiezingen, al krijgen we nummer twee of drie, maakt niet uit, omdat ik niet verweten wil worden dat ik over de ruggen van anderen binnen ben gekomen.”

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App