Per 22 december is de uitgangsverbod tijd gesteld op 19.00 uur tot en met 05.00 uur. Dit deelde minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid vandaag tijdens een persconferentie in het Congreshal. Hij gaf aan dat het nodig is om de bestaande maatregelen de herzien vanwege de stijging van het aantal Covid-19 gevallen. Het uitgangsverbod was eerder gesteld op 21.00 uur tot en met 05.00 uur gedurende de week en 19.00 uur tot en met 05.00 uur in het weekend. Deze maatregel is aangescherpt.

Het samenscholingsverbod is gesteld op 10 personen. De verschillende maatregelen blijven eveneens van kracht. Zo mag er niet worden gefeest en zijn overheidskantoren gesloten. Alleen essentiële diensten zal open zijn voor het publiek. Ramadhin geeft aan dat het nodig is om mensen in overheidsdienst te beschermen omdat het om een grote groep gaat. Er mag niet gefeest worden. Alleen individuele sport is toegestaan, andere sportactiviteiten komen te vervallen. Het openbaar blijft haar diensten verlenen volgens de Covid richtlijnen.

Publicidade

Bij restaurants geldt meeneem service, er mag niet gegeten worden bij het restaurant tenzij die beschikt over een terras. Markten blijven dagelijks open onder strikte naleving van de markt protocollen. Minister Ramadhin laat weten dat deze maatregelen er zijn om de verdere groei van Covid gevallen tegen te gaan.

Comentar

Comentar