Op maandag 17 november om half 10 zullen twee leerkrachten van alle 360 basisscholen getraind worden over de aedes egypti muskiet die dengue en chikungunya overdraagt en hoe deze informatie door te geven aan hun collega’s en de leerlingen. De training wordt gehouden in Theater Unique. 


op maandag 17 november zijn de scholen van de ressorten Paramaribo, Centrum, Welgelegen, Weg naar Zee, Munder en Beekhuizen zijn dan aan de beurt, terwijl op donderdag 20 november de scholen van Blauwgrond, Rainville en Clevia aan de beurt zijn. Op die datum wordt de training gehouden in het Sivis gebouw te Geyersvlijt.

Publicidade

volgens Stephany Kasketi die belast is met de voorlichting, zullen zowel de leerkrachten en leerlingen na de training constant alert zijn op broedplaatsen in en rondom de school en deze opruimen. De leerlingen krijgen tevens instructies mee die ze ook thuis met hun ouders kunnen delen. De bedoeling van dit alles is om zodoende de aedes egypti muskiet uit te roeien net zoals de malariamuskiet in Suriname.

Na Paramaribo komen de scholen in Wanica, Para, Saramacca, Coronie, Nickerie, Brokopondo en Marowijne voor de training aan de beurt. Voor wat betreft Sipaliwini wordt de voorlichting door de Medische Zending ter hand genomen.

 

Comentar

Comentar