Amar Ramadhin — Foto: Luiz Paulo

De traditionele pagara-estaffette kan nu al worden bestempeld als een potentiële super spreading event. Deze traditie wordt voor dit jaar niet ondersteund door de overheid vanwege het gevaar voor de gezondheid. Dit liet de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, onlangs weten. De minister uit zijn bezorgdheid over het huidig straatbeeld in Suriname. Er zijn consequent steeds meer feesten. Er zijn steeds meer plekken die de regels overschrijden. Social media staat er bol van. Het is december.

“Wij weten dat wij met z´n allen in de feeststemming zijn. Ik wil echter benadrukken dat wij landgenoten zullen verliezen als dit gedrag verder gaat”, zegt Ramadhin. Het is onherroepelijk dat er meer Surinamers in ziekenhuizen zullen belanden. Besmettingen zullen ongetwijfeld toenemen als men dit gedrag voortzet. De regering blijft daarom monitore en doet een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de burger. Door de positieve houding voorkomt men samen een nieuwe golf van besmettingen.

Publicidade

De regering weet dat de maatregelen vaker als onsmakelijk en beperkend worden ervaren. Dit is het nieuwe normaal. De regering zal de medewerking van een ieder echter meer dan ooit nodig hebben in het voorkomen van een nieuwe golf van besmettingen. De controle op de naleving zal intensief worden voortgezet. Hierbij doet de regering een beroep op de samenleving en het bedrijfsleven om deze protocollen op de juiste manier te blijven volgen.

Comentar

Comentar