spot_img
spot_img

Thuisquarantaine mogelijkheid wordt weer bekeken met Covid-19

De optie voor het plaatsen van personen in thuisquarantaine wordt nu wederom bekeken.

Atualizado há

- Publicidade -

Als blijkt dat de Covid-19 situatie niet meer beheersbaar zou zijn, zou de overheid mogelijkheden moeten hebben om mensen af te zonderen. Deze kwestie wordt reeds door de deskundigen uitgewerkt. Momenteel worden personen die positief getest zijn in het ziekenhuis ondergebracht of in overheidsquarantaine. Directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid heeft tijdens de reguliere persbijeenkomst van het Covid-19 Managementteam gesteld informatie van de epidemiologen te hebben ontvangen dat de situatie momenteel nog beheersbaar is.

Er zijn drie clusters geïdentificeerd. Een van de clusters is dankzij contact tracing en overheidsquarantaine stopgezet wat inhoudt dat bij deze cluster de medici geen nieuwe positieve gevallen meer zien bijkomen, wat als goed nieuws bestempeld kan worden. Bij de overige clusters worden er nog positieve gevallen geregistreerd.

Ten aanzien van de besmette personen zei de directeur dat momenteel 78 mensen in het Wanica Ziekenhuis zijn ondergebracht, drie worden op de plaatselijke Intensive Care Unit verpleegd, 50 zijn ondergebracht in Residence Inn en nog eens 2 anderen worden op de ICU van het St. Vincentius Ziekenhuis behandeld. In totaal zijn er dus 133 actieve gevallen tot op dit moment. Landelijk zijn er reeds 1452 testen uitgevoerd.

Foto: LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: