Het Stichting Staatsziekenfond (SZF) heeft een huisartsenpost in het leven geroepen. De HAP is gevestigd op de hoek van de Fred Derby straat en de Prinsenstraat 111A. Het is open van maandag tot en met vrijdag van 7 pm tot en met 7 am. Zaterdag, zondag en feest dagen is het Hap 1× 24 uur beschikbaar voor de samenleving.

Bij het SZF zijn er vele verzoeken van cliënten voor het feit dat op bepaalde uren de huisartsen niet te bereiken zijn in de nacht en op gezette tijden op zon en feest dagen. Dus uit statistieken van het SZF blijkt dat de behoefte voor huisartsen zorg buiten reguliere huisartsen poli tijden groot is. Spoedeisende hulp.van het AZP wordt overbelast met huisartsen gevallen.

Bijna 2 jaren geleden heeft het SZF geprobeerd om in samenwerking met andere belanghebbenden samen de huisartsenpost van de grond te krijgen. Er is een lijvig rapport door deskundigen samengesteld maar helaas hebben de andere partners afgehaakt. Uiteindelijk heeft het SZF met haar dochter maatschappij NV Med hulp het besluit genomen om alvast 1 huisartsen post te starten. Omdat de vraag hiernaar groot is.

De huisartsen gevallen die zich aanmelden bij het AZP worden groten deels gedeclareerd uiteindelijk bij het SZF. Daarnaast betalen SZF-cliënten drempel kosten. Wanneer de cliënten zich aanmelden bij de huisartsenpost van het SZF, wordt er geen drempel kosten in rekening gebracht. Dat is het verschil met het Spoedeisende hulp van AZP. HAP is voor huisartsengevallen die de huisarts zelf kan en mag afhandelen.

Personen kunnen bij de huisartsen post terecht voor alle gevallen. Alle primaire huisartsengevallen worden behandeld. Mocht het tijdens evaluatie blijken dat een client 2de lijnzorg nodig heeft dan wordt die persoon door het team van SZF-hulppost door verwezen naar een desbetreffende instantie. Hiervoor is er een ambulance dienst beschikbaar.

Foto: Huisartsenpost-HAP

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar