De uitvaartplechtigheid van ex-minister en ambassadeur Winston Lackin vond zaterdag plaats in de KKF beurshal waar de nabestaanden, familie, vrienden en collega’s afscheid hebben genomen. President Desiré Delano Bouterse, First Lady Ingrid Bouterse-Waldring en andere prominenten waren ook aanwezig. De leuke herinneringen aan “Jonne” die meegedeeld werden door familie waaronder de zusters en vrienden waren als troost voor de aanwezigen die de uitvaartplechtigheid hebben bijgewoond.

Jailinn, de dochter van overledene zei ondermeer ”My dad is strong. He believed that love can never be wrong.” Dat er veel interesse voor de uitvaart was bleek uit het feit dat deze werd uitgezonden via een you tube link. Ook via kanaal 8.4 konden velen getuige zijn van de laatste eer aan een bijzondere Surinamer.

President Desire Bouterse gaf aan, dat hij geen afscheid neemt van de voormalige minister maar dat “Jonne’’ zich in een andere dimensie bevindt. Hoewel wij het allemaal weten dat deze dag onvermijdelijk zal komen is het altijd een schok als deze dag wanneer het moment daar is, zei het staatshoofd. De president condoleerde de internationale gemeenschap en de nabestaanden met het heengaan van de ambassadeur. Het staatshoofd memoreerde kort ook de laatste opdracht die ambassadeur Lackin had uitgevoerd namelijk op het vlak van het milieu waar hij er een enorme dimensie aan gaf. De president gaf aan, de Almachtige dankbaar te zijn dat hij de overledene heeft mogen kennen en samen met hem heeft mogen werken.

De familie mocht condoleances ontvangen uit het buitenland van ondermeer de presidenten van Guyana, Venezuela en Indonesië.

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar