spot_img
spot_img

Suriname krijgt medische assistentie uit Cuba

Atualizado há

- Publicidade -

Suriname krijgt medische assistentie uit Cuba in de strijd tegen het Covid-19 coronavirus. Dit deelde de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, tijdens de zondag gehouden persconferentie over de Covid-19 lock down.

Hij gaf te kennen dat het om 50 gezondheid medewerkers gaat die vrijdag in Suriname arriveren. Tussen Suriname en Cuba zijn er afspraken gemaakt inzake de hulp. Deze afspraken worden geïmplementeerd na afstemming en naar een behoeftelijst van het Managementteam. Hierbij zijn alle actoren binnen de volksgezondheidssector betrokken.

Volgens de minister gaat het om IC-verpleegkundigen, 20 algemeen verpleegkundigen met ervaring bij calamiteiten, waar Cuba vrij goed in is. Verder komt er een infectioloog, een intensivist, 18 artsen eveneens met ervaring bij calamiteiten.

Minister Elias benadrukt dat deze medici en verpleegkundigen vloeiend Engels spreken, hetgeen een van de voorwaarden was. Hij laat nadrukkelijk optekenen dat de groep speciaal komt om Suriname bij te staan bij de aanpak van Covid-19 en nadat het Covid-19 issue voorbij is, ze teruggaan naar Cuba.

- Publicidade -

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: