spot_img
spot_img

Suriname komt in aanmerking voor AstraZeneca vaccins

Suriname komt niet in aanmerking voor Pfizer-vaccin tijdens eerste distributie ronde.

Atualizado há

- Publicidade -

Suriname heeft via een correspondentie van “Covax Facility” bericht ontvangen op 29 januari  dat zij in aanmerking komt voor 79.200 doses AstraZeneca vaccins in de eerste helft van 2021. Dit aantal is ingegeven op basis van de huidige onderhandelingen en is onderhevig aan het dynamisch proces van vaccin beschikbaarheid, levering en distributie.

De eerste levering van 25.000 doses (30% van de gealloceerde doses) kan reeds in de maand februari of maart plaatsvinden. Vermeldenswaard is dat het AstraZeneca vaccin heel ver gevorderd is in het verkrijgen van Emergency Authorization van de WHO.

Covax geeft verder aan dat Suriname genoeg documenten heeft overlegd om aan te tonen dat ze gereed is om het Pfizer-vaccin te gebruiken. In verband met beperkte beschikbare doses en andere uiteenlopende redenen, komt Suriname helaas niet in aanmerking voor de eerste distributie ronde van het Pfizer-vaccin. Van de 72 landen die interesse hebben getoond voor deze ronde, zijn slechts 18 landen in aanmerking gekomen. Vermeldenswaard is dat geen enkel Caribisch land behoort tot de 18 geselecteerde landen. Covax geeft in de correspondentie aan dat het transmissierisico en het sterftecijfer medebepalend zijn geweest bij de selectie.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: