Surinaamse ruiters en amazones hebben tijdens de laatstgehouden Grand Caraibe International Jumping Competition op de manege van Pondorosa Equestrian Center, gezegevierd. Met een totaal van 16 punten in het landenklassement staken ze met kop en schouder uit over runner-up Martinique met 10 punten, Frans-Guyana met 8 en Guadeloupe met 6 punten. Aan het succesvol evenement hebben 63 ruiters en amazones meegedaan. Alle maneges in Suriname hebben hun beste paarden ingezet.

 

Publicidade

In 1998 startte het eerste toernooi in Suriname met slechts deelnemers uit Frans- Guyana en Suriname. Het jaar daarop breidde de competitie zich al gauw uit met de vaste participerende landen Guadeloupe en Martinique. Het toernooi geniet bij de buitenlandse participerende landen altijd grote belangstelling. Uiteraard niet alleen vanwege de bijzondere gastvrijheid van de Surinaamse participanten maar ook vanwege de kwaliteit en de bestaande vriendschapsbanden die ontstaan onder de sporters van de participerende landen.

 

Het doel van de organisatie van de Pondorosa Equestrian Center is om middels het organiseren van een jaarlijks terugkerend internationaal spring toernooi, de paardensport in Suriname uit te dragen naar het groter publiek.

 

Comentar

Comentar