Chan Santokhi — Foto: Luiz Paulo

President Chandrikapersad Santokhi vertoefde voor een tweedaags bezoek in Guyana, waar hij op zaterdag de inauguratie van Guyana’s negende president Mohamed Irfaan Ali heeft bijgewoond. Hij werd daarbij vergezeld door first lady Melissa Santokhi-Seenacherry en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Bij terugkomst heeft hij gisteren een persconferentie belegd. Hij geeft aan dat de samenwerking tussen Suriname en Guyana wordt opgetrokken naar het hoogste niveau, namelijk dat van de twee presidenten.

President Santokhi sprak van een intensieve periode in het westerbuurland. Een ceremonieel bezoek dat uiteindelijk een druk werkprogramma is geworden met een zware werkagenda die zaterdag al begon met president Irfaan Ali, de Guyanese vicepresident en premier van het land. Ook waren vertegenwoordigers van Barbados aanwezig. Volgens president Santokhi kwam direct aan de orde dat de energie, behoefte en bereidwilligheid er was om heel intensief met elkaar te gaan samenwerken op verschillende gebieden, zowel bestaande als nieuwe.

Publicidade

Afgesproken is dat de samenwerking wordt gebracht naar het presidentieel niveau en dat er een platform komt van highlevel dialogue and communication zodat zij presidenten de samenwerking zelf gaan monitoren. Er komt een heel breed programma van samenwerking.

Comentar

Comentar