spot_img
spot_img

Suriname adopteert Passagiers Informatie Systeem

Atualizado há

- Publicidade -

Suriname wil samen met andere landen in de regio het Passagiers Informatie Systeem adopteren in haar Border Management System. De Passagiers Informatie Systeem biedt de mogelijkheid om van te voren te weten wie allemaal afreist naar Suriname, dat geldt voor aankomende passagiers van zowel vliegtuigen als schepen. In dit kader heeft de directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), Danielle Veira in aanwezigheid van ambassadeur Karen Williams van de Verenigde Staten van Amerika (VS), een overeenkomst ondertekend.

De overeenkomst behelst de overdracht van computerapparatuur en training van personeel voor het Passagiers Informatie Systeem. Met deze ondertekening heeft Suriname een bijzondere mijlpaal bereikt met de VS en in de CARICOM-regio. Met deze ondertekening laat Suriname  zien dat conform de wet, staatsbesluit 2016 No. 113, die de aanname al heeft gedaan.

De Passagiers Informatie Systeem  helpt niet alleen Suriname maar ook andere landen in de regio, om gelijk na te gaan wie allemaal in je land aankomt, wie verdachten zijn om zodoende de nodige maatregelen te kunnen treffen  zegt Veira. Met dit systeem kan ook invulling gegeven worden aan zaken die op de laatst gehouden EU- CELAC meeting zijn besloten. De directeur zegt verder dat dit project per 27 juni 2019 met de ondertekening  al operationeel is.

- Publicidade -

De apparaturen zijn geschonken door de VS en zijn al in Suriname. Het DNV is momenteel bezig de laatste training te geven, waarbij de juiste mensen geselecteerd worden om op deze apparaturen te bedienen. Dit systeem wordt daarna aangehecht aan de Border

Management Systeem van Suriname.De ambassadeur van VS is zeer verheugd met de ondertekening en zegt dat dit de relatie verder zal versterken. Suriname is het elfde land binnen de CARICOM-regio om dit systeem te adopteren. “Dit systeem helpt Suriname om de namen van passagiers die vanuit zee en door de luchtruimte het land binnenkomen, tegen de lijst van CARICOM, Canada, VS en het United Kingdom te onderzoeken en de achtergrond van personen en/of gezochte personen te identificeren”, geeft de ambassadeur aan. Dit biedt een hoger beveiligingsniveau voor Suriname en een betere Informatie-uitwisseling tussen alle landen om hun grenzen te beveiligen.

Directeur Veira zegt dat de werkrelatie met de 10 overige CARICOM landen en andere landen, die dit systeem geadopteerd hebben, heel goed is en de komende periode hechter zal worden.

Foto: NII

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: