spot_img
spot_img

‘Suralco had droogte moeten zien aankomen’

Atualizado há

Volgens hydroloog Siewnath Naipal had de lage waterstand in het stuwmeer geen verrassing moeten zijn voor de Suralco, aangezien naar zijn zeggen het bauxietbedrijf metingen doet van de waterstand van het meer.

Indien Suralco geanticipeerd had op de lage waterstand in het stuwmeer, zouden de Energie Bedrijven Suriname thans geen tekort hebben aan energie.

Aan het begin van de vorige week deed Suralco de mededeling dat vanwege een te lag waterpeil in het stuwmeer er onvoldoende energie opgewekt kon worden om alle huishoudens tegelijkertijd van stroom te voorzien. Na overleg met de regering is besloten drie van de zes turbines geleidelijk aan af te sluiten.

“Het waterpeil is aan het begin van de grote regentijd 251.38 ft”, aldus een deel uit door Suralco uitgegeven persbericht. Volgens het persbericht kan het peil in de grote droge tijd verder kunnen dalen naar 244 ft, wat de opwekking van elektriciteit sterk zou verzwakken.

Naipal verwacht de komende periode weinig verbetering in de situatie omdat er niet veel regen zal vallen ter hoogte van het stuwmeer en de grote droge tijd aanbreekt. Deze duurt waarschijnlijk tot eind november.

 

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: