spot_img
spot_img

Sunny Point binnenkort aangesloten op waterleidingnet

Atualizado há

Over niet al te lange tijd worden Sunny Point en omgeving aangesloten op het netwerk van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM). Op donderdag 26 februari werd ceremonieel het startsein gegeven voor de aanleg van waterleidingbuizen aan de Tjandie Persadweg, wanica. Naar zeggen van Marlon Oosterling, hoofd van de Dienst Watervoorziening, moeten de buizen binnen twee weken gelegd zijn.

 

Voor ongeveer SRD 100 kunnen buurtbewoners zich registreren bij de SWM en hoeven in totaal niet meer dan SRD 2000 te betalen voor een erfkraan en waterinstallatie. Districtscommissaris (dc) Roline Samsoedien geeft de noodzaak van beschikbaar water aan. “Als er geen water is, dan is de gezondheid van bewoners ook niet gegarandeerd. Je kan niet koken, niet eten, niet drinken en ook geen kleren wassen.”

 

Volgens buurtbewoonster Victorine moeten s’ morgens kinderen tegen vijf uur emmers water halen om te baden voordat zij naar school gaan. Voor de seniorenburger Olga betekent deze aansluiting een enorme verlichting. “Voorheen moest ik helemaal naar de stad om water te kopen. Het duurde soms twee weken voor dat de trucks het water leverden.”

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App