spot_img
spot_img

Student mag in Brazilië studeren na behalen toets in de Portugese taal

Atualizado há

- Publicidade -

De student Kajaal Gopie heeft een retourticket van de Braziliaanse ambassade in ontvangst mogen nemen omdat zij als beste uit de bus kwam voor het Celpe-Bras-examen. Kaajal profiteerde van dit geschenk door deel te nemen aan een selectie voor de Masteropleiding Werktuigbouwkunde op de Federale Universiteit van Brasilia. Met vlag en wimpel heeft Kaajal de toets in het Braziliaans-Portugees doorstaan, waardoor zij op 9 maart van start kan gaan met de opleiding.

De Celpe-Bras-cursus is een samenwerkingsverband tussen Faculteit Humaniora van Anton de Kom Universiteit van Suriname, de ambassade van Brazilië in Suriname en de Centro Cultural Brasil Suriname (CCBS). Kajaal Gopie is tevens de eerste student die na afronding van de Celpe-Bras cursus, meteen een opleiding doet aan de universiteit van Brasilia.

De student die het Celpe-Bras examen behaalt, krijgt een certificaat van taalvaardigheid in het Braziliaans- Portugees. Dit is het enige certificaat van bekwaamheid in het Braziliaans- Portugees voor vreemdelingen, dat officieel erkend en ontwikkeld is door het Braziliaanse Ministerie van Onderwijs.

Foto: AdeKUS

- Publicidade -

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: