President Desiré Delano Bouterse heeft op 8 juni de startsein gegeven voor de rehabilitatie en asfalteringswerkzaamheden van het Anjoemaraproject te Albina. In dit project wonen er ongeveer 800 personen. De staatshoofd benadrukte het belang van infrastructuur in de economische ontwikkeling van het land. Hij riep de aanwezigen op gezamenlijk het land op te bouwen.

De president gaf aan, dat de regering blijft werken om de noden van het volk te verlichten. Hij memoreerde dat de overheid de burgers blijft tegemoetkomen. Ook liet hij weten dat er op jaarbasis miljarden aan subsidie verstrekt wordt en er voor miljoenen geïnvesteerd wordt in de infrastructuur over het gehele land. Het blijft een van de hoofdtaken om de minder draagkrachtigen in het land te helpen.

President Bouterse is ingenomen met de kwaliteit die aannemer Tjongalanga N.V levert. De aannemer heeft een aantal wegen in Albina en omgeving reeds aangepakt. Zo zijn de wegen te Eurowarte, Marijkedorp, Pierre Kondre en Papatam reeds geasfalteerd. Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie beschrijft het asfalteren van de weg als duurzame ontwikkeling brengen voor het gebied. De weg brengt niet alleen voor het gebied, maar ook voor het overige deel van de plaats een verlichting. Er is niet alleen een weg aangelegd, maar is ook de toekomst ter hand genomen, zei de bewindsman.

DNA lid Grace Watamaleo riep de plaatselijke bevolking op geduld te hebben aangezien de regering hard werkt om de beloofde ontwikkeling op gang te brengen. Districtscommissaris van Marowijne Noord Oost, Freddy Daniel toonde zich ingenomen met het startsein dat gegeven is om de wegen van het Anjoemaraproject te asfalteren.

Foto: NII

Comentar

Comentar