Het Public Private People Partnership project (PPPP) van het Brownsberg Plateau moet bijdragen aan duurzame natuurtoerisme in Suriname. Het streven is om 10 maal van het aantal bezoekers van 10.000 per jaar gaf directeur Kenneth Cyrus van Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu) te kennen tijdens een persconferentie op donderdag.

Donderdag is het startsein gegeven voor de openbare inschrijving met het oog op de restauratie en exploitatie van het Brownsberg Plateau, middels duurzame natuurtoerisme en gemeenschapsontwikkeling in dat gebied. Dit project valt onder Stinasu, een werkarm van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. Het project wordt in samenwerking met Conservation International Suriname (CIS) gedaan.

De PPPP is een unieke stap voor Suriname; het samengaan van natuurbehoud en toersime-ontwikkeling is een aanzet tot nieuwe modellen voor de ontwikkeling van Suriname. Er zal met de beste 3 voorstellen en of businessplannen worden gewerkt om het Brownsweg Plateau beter te ontwikkelen en wel op basis van partnerschappen. Dit met inachtneming van de bedrijvigheid, natuurbescherming en gemeenschapsrechten in dat deelgebied. John Goedschalk, directeur van CIS gaf ook informatie over dit project, ondersteund door Chermaine Oostwijk als voorzitter van de commissie.

Publicidade

Tot en met 15 maart kunnen voorstellen en of businessplannen worden ingediend. De voorwaarden staan op de website van Stinasu.

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar