Abrigo Hadassah. Foto: reprodução
Publicidade

Het Hadassah Opvangcentrum van stichting Weid mijn lammeren is gistermorgen geopend. De openingsceremonie, door de onthulling van het naambord werd verricht door de districtscommissaris Suraksha Hirasing. De dc dankte het team van stichting Weid mijn lammeren voor hun inzet voor dakloze kinderen, vrouwen in nood en alleenstaande moeders. De stichting zorgt heden voor de huisvesting, het welzijn en de begeleiding van 35 kwetsbare kinderen en vrouwen.

Gloria Lie Kwie Sjoe, initiatiefnemer van het Hadassah centrum en algemeen WML directeur dankte alle donateurs, vrijwilligers, voorbidders en vrienden die hebben meegeholpen aan het ontstaan van het nieuwe centrum. Het is gevestigd aan de Santopolderweg. De begeleiding van de gezinnen en vrouwen is een uitdaging waarbij de ministeries Biza en Sozavo aan stg WML hun ondersteuning verlenen. Vertegenwoordigers van de beide ministeries waren aanwezig en feliciteerden het WML bestuur met de mijlpaal.

Publicidade

Lie Kwie Sjoe gaf aan dat inwonende jongeren en vrouwen een traject doorlopen waarbij ze worden begeleid naar zelfstandig wonen en leven in de maatschappij. Het Hadassah centrum bevat 7 woonunits die elk compleet zijn ingericht. De units hebben elke twee tot drie slaapkamers. Voor de kinderen is er een ruime speeltuin, bibliotheek en buurthuis ter beschikking. In het centrum is er een naai atelier waar de vrouwen aan de slag kunnen om een eigen inkomen te verdienen. Ook is Stichting Weid mijn lammeren van plan om een groentetuin op te zetten. Door de grote nood en vraag naar veilige opvang voor slachtoffers van huiselijk geweld, misbruik en woningnood is men begonnen met de bouw van een speciaal opvangcentrum voor deze doelgroep.

Comentar

Comentar