Zaterdag 15 november is middels het storten van beton het startsein gegeven voor de bouw van Ziekenhuis Wanica. Het ziekenhuis komt te staan op Vredenburg Serie B.

 

Publicidade

Volgens alle sprekers die het woord voerden is president Desi Bouterse zijn belofte aan het volk is nagekomen. Met de start van de bouw wordt invulling gegeven aan het sociaal akkoord dat Bouterse heeft gesloten met het volk.

 

Districtscommissaris (dc) van Wanica, Roline Samsoedien, gaf aan dat er een grote behoefte bestaat aan een ziekenhuis in het district. De komst van dit ziekenhuis zal een sneeuwbaleffect zal hebben. Tevens zal er een economische bloei ontstaan en zal werkgelegenheid gecreëerd worden, los van de medische zorg. Jerrel Rotsburg, waarnemend directeur van Surinam Road & Civil Technical Company NV (SRCC), die de gunning heeft gekregen: “Er zal conform de voorwaarden en richtlijnen gewerkt worden. We hebben eerder projecten opgeleverd en wij hebben ons al bewezen. Wij zullen een kundig bouwtechnisch gebouw neerzetten. Ook zullen wij kritisch gevolgd worden”.

 

Minister Michel Blokland van Volksgezondheid merkte op dat het medisch centrum Wanica alle basisvoorzieningen zal hebben alsmede een verpleeghuis en een spoedeisende hulp.

Collega minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken benadrukte de belangrijkheid van investering in de mens. “De mens is de belangrijkste natuurlijke hulpbron. We moeten investeren in wat wij zelf beheren en dat is volksgezondheid en onderwijs. Wij zullen gebruikmaken van internationale partners”, aldus Lackin. Volgens hem worden er behalve met China ook intensieve gesprekken gevoerd Cuba, aangezien Suriname zelf nog niet over alle expertise beschikt.

Mega Combinatie/NDP parlementariër Charles Pahlad, die met het initiatief kwam een ziekenhuis in Wanica te bouwen was niet aanwezig.

Comentar

Comentar