Op vrijdag 16 januari gingen voor de elfde keer de Anthony Nesty International Open (ANIO) zwemwedstrijden van start in het zwembad van de vereniging De Dolfijn. Om zes uur ’s avonds gingen zwemmers van De Dolfijn, De Witte Lotus, Vereniging Officiers Societeiten, Oase, Neptunes, Frans-Guyana en Aruba het water in om hun kunnen te tonen op het zwemonderdeel 50m vrijeslag.

 

Publicidade

Onder auspiciën van de Surinaamse Zwembond worden de wedstrijden gehouden. De Anthony Nesty International Open zwemwedstrijden zijn de eersten in 2015 en derde van het zwemseizoen. De Zwembond verwacht spannende wedstrijden. Aangezien veel zwemmers de overstap gemaakt hebben naar een nieuwe leeftijdscategorie, is moeilijk te voorspellen hoe de wedstrijden zullen verlopen.

 

Harvey Bang A Foe, hoofdcoach van De Dolfijn, spreekt de hoop uit dat de andere zwemmers het sportief en uitdagend zullen houden. “Deze wedstrijden zijn belangrijk voor de pupillen, omdat ze kunnen zien waar ze al zijn na enkele maanden training. Maar Ik weet dat een ieder zich heeft gefocust op de nationale kampioenschappen later dit jaar, maar deze wedstrijden worden zeker spannend en kunnen records vallen,” aldus Bang A Foe.

 

De wedstrijden duren tot en met zondag 18 januari. De Dolfijn is titelverdediger in het algemeen klassement en is van plan de titel te prolongeren.

Comentar

Comentar