spot_img
spot_img

Stakend personeel DWT legt bedrijf lam

Atualizado há

Werknemers van ochtendblad De Ware Tijd (DWT) hebben dinsdag het werk neergelegd. Ook journalisten doen mee met de actie waardoor de krant woensdag niet is uitgekomen. Het is ongekend in het57-jarig bestaan van DWT dat de krant niet is uitgekomen vanwege staking van het personeel. Het is de verwachting dat het personeel ook woensdag in actie zal blijven waardoor de krant naar alle waarschijnlijkheid ook donderdag niet uit komt.

Het personeel is boos omdat zij al langer dan de afspraak is wacht op doorvoering van loonsverhogingen en voedingstoelage. De directie heeft een bod gedaan van ongeveer SRD 1 als voedingstoelage, maar dit wordt door het personeel ervaren als een belediging.

De directie tracht middels het inhuren van freelancers en het uitkijken naar andere drukkerijen de krant toch te laten komen, maar dit lukt niet naar tevredenheid. Een aantal freelancers in dienst van DWT heeft zich solidair verklaart met hun collega’s in vaste dienst. Het DWT-personeel heeft woensdag een protestmars gehouden door de straten van Paramaribo.

DWT is de een na oudste krant in Suriname.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: