In de eerste 6 maande van 2014 heeft Staatsolie ruim 531 miljoen US dollar (bijna SRD 1,8 miljard) verdiend, waarvan ruim veertig procent winst vóór aftrek van belasting is. “Met een gemiddelde olieprijs van 90 US dollar per vat olie op de wereldmarkt zullen de inkomsten stijgen naar ruim 1,1 miljard US dollar aan het eind van 2014”, meldt het bedrijf.

 

Staatsolie passeert de ‘billion dollar’-grens voor het derde opeenvolgende jaar. De overheid heeft in het eerste half jaar alleen al aan loonbelasting 70,7 miljoen US dollar (SRD 236 miljoen) verdiend. Aan het einde van het boekjaar zullen winstbelasting en dividenduitkeringen in de staatskas vloeien. Er worden dagelijks gemiddeld 16.500 vaten ruwe olie geproduceerd, terwijl in 2015 men 17.000 vaten per dag wil produceren.

 

Betreffende de uitbreiding van de raffinaderij is de Staatsolie-directie ook tevreden. Thans zijn de bouwwerkzaamheden in een afrondende fase en het personeel is in opleiding. De officiële oplevering is gepland voor 13 december, de ‘verjaardag’ van Staatsolie.

Comentar

Comentar