Volgens de Staatsolie directeur mag alleen Staatssolie beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden. Dat is bij wet geregeld. Hij ontkracht hij geruchten als zouden er momenteel plannen zijn om de olievoorraden in blok 58 in het Surinaamse kustgebied te verkopen. Elias zegt dat ontzettend veel partijen over de gehele wereld geïnteresseerd zijn in de olievoorraden in het Surinaamse kustgebied, maar bij Staatsolie vinden zij nul ingang als het gaat om blok 58.

“We praten niet over blok 58. Wij praten niet eens over het verkopen of partijen die geïnteresseerd zijn”, benadrukt de directeur. Directeur Rudolf Elias zegt vervolgens dat er vanuit de wereld ook grote interesse is voor het gebied dat ligt tussen blok 58 en Tamabaredjo. Daarvoor gaat Staatsolie een transparante bieding houden op het moment dat er voldoende informatie is. Hij benadrukt dat President Desiré Bouterse en de President-Commissaris van Staatsolie het eens zijn met de plannen van de Surinaamse oliemaatschappij.

Publicidade

De Staatsolie-topman zegt dat recent nog aan een bedrijf is aangegeven dat er niet over blok 58 wordt gesproken. Over andere gebieden mogen zij meedoen aan een transparante bieding die mogelijk aan het einde van dit jaar zal volgen.

Foto: NII

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar