De aan de ondernemer Oemar Chiragally toegewezen dwangsom van vijftig miljoen Surinaamse dollar kan bij betaling door de overheid, zowel de economie van het land als het subsidiebeleid van de overheid in problemen brengen.

Bij het vaststellen van de dwangsom had de magistraat rekening moeten houden met de hoogte ervan. Echter, tot een daadwerkelijke betaling van zo een dwangsom is het nog nooit gekomen. “Immers zal het ineens uitbetalen van de dwangsom tot gevolg hebben dat er een financiële noodtoestand zal ontstaan bij eiseres. Het is algemeen bekend dat de staatskas niet toereikend is. Het uitbetalen van een dergelijke dwangsom, zal eveneens haar invloed hebben op de economie. Immers komt ook het subsidiebeleid van de staat in gevaar”, stelt de advocaat in de vordering tegen de ondernemer.

Ofschoon de staat een maand in de gelegenheid was gesteld om zaken die Chiragally gevorderd had in orde te maken en bovendien in hoger beroep ging, vindt de advocaat dat de rechter had moeten wachten met de uitspraak.

Chiragally mocht vanwege redenen van algemeen belang van Rechter Anand Charan de dwangsom niet per direct opeisen.

Uit de motivatie van de verdediging van de staat kwam niet duidelijk naar voren dat de staat niet in staat zou zijn de dwangsom te betalen.

 

Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App