spot_img
spot_img

St. Vincentius Ziekenhuis legt nadruk op ouderenzorg

Atualizado há

- Publicidade -

Het St. Vincentius Ziekenhuis heeft zich de afgelopen periode verdiept in de ouderenzorg. Dit op initiatief van Leny Soeterbroek, specialist ouderen geneeskunde in Nederland. Door de ontwikkelingen wereldwijd is men van mening  dat ouderenzorg door de vergrijzing van de bevolking steeds belangrijker wordt.

Volgens het ziekenhuis zal de ouderen zorg ook in Suriname de komende jaren meer aandacht moeten krijgen. Het komt nog te vaak voor dat ouderen na een ziekenhuis opname op zichzelf  zijn aangewezen omdat de kinderen het onder andere druk hebben.

Er is dus geen goede opvang en nazorg voor zo een oudere patient. Professionele thuiszorg is erg duur en  de zorgverzekeraars dekken thuiszorg maar voor een beperkte periode.

- Publicidade -

In Suriname zijn er nog geen verpleeg tehuizen die zich richten op deze doelgroep. Deze ouderen gaan dus naar bejaarden tehuizen. Ouderenzorg is behalve een medische aangelegenheid, ook een maatschappelijk vraagstuk geworden.

Soeterbroek heeft de verpleegkundigen van de interne afdeling van het St. Vincentius Ziekenhuis de afgelopen 4 weken bijgeschoold in de aanpak van de ouderenzorg.

Soeterbroek heeft ook spullen gedoneerd aan het ziekenhuis. Wanneer ze volgend jaar terug is hoopt ze met meer donaties te komen om nog meer steun voor de ouderen zorg te krijgen in Suriname.

Foto: LPM Archief

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: