Amar Ramadhin — Foto: Luiz Paulo

De boete voor overtreding van de verplichting van het gebruik van mond-neusbedekking is gesteld op SRD 150,- per overtreding per persoon. In de praktijk is gebleken dat bedrijven het gebruik van mond- en neusbedekking verplicht stellen voor bezoekers, maar nalaten erop toe te zien dat ook het personeel zich op de werkvloer zich houdt aan deze verplichting.

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, heeft bedrijven aangemaand om hun medewerkers te verplichten om een mond-neus bedekking aan te doen. In het brief wordt benadrukt dat het dragen van een mond-neusbedekking ook verplicht gesteld is voor personeel op de werkvloer. Uit onderzoeken van het BOG  en het Outbreak Management Team is gebleken dat er een aantal besmettingen op de werkvloer plaatsvinden, doordat medewerkers onderling nalaten om zich te houden aan de preventieve maatregelen zoals het gebruik van mond-neusbedekking, onderlinge afstand houden (minimaal 1.5meter) en desinfecteren van handen. Collega’s onderling kunnen elkaar ook besmetten.

Publicidade

Het aantal Covid-19 doden is gestel op 146 personen. In totaal zijn 7,709 personen besmet geraakt met het virus en zijn 6,910 genezen van het virus. Gisteren was er sprake van 85 nieuwe gevallen van besmettingen en 11 personen bevinden zich op de Intensive Care Unit (ICU).

Comentar

Comentar