spot_img
spot_img

SRD 100 miljoen besparing op jaarbasis door Basiszorgverzekering

Atualizado há

De basiszorgverzekering zal de Staat Suriname jaarlijks ruim honderd miljoen Surinaamse dollar (SRD) besparen aan medische kosten. Dit, ondanks de overheid de verzekeringskosten voor bepaalde groepen in de samenleving zal dekken. Naar zeggen van vicepresident (vp) Robert Ameerali zal het nieuwe zorgsysteem voor een verschuiving zorgen in de gezondheidssector. De gezondheidszorg wordt weliswaar duurder, maar “het risico dat op de Staat ligt, schuiven we nu op de verzekeringsmaatschappijen af.”

 

De vp geeft aan dat de overheid per jaar 1 miljoen SRD stopt in de sector en dat het geld dat met de basiszorgverzekering vrij komt, aan andere sectoren besteed kan worden of de verbetering van de gezondheidssector. Alhoewel er reeds vooruitgang is geboekt in deze sector, is het volgens Ameerali nog niet wat het wezen moet.

Op donderdag 5 februari hebben de eerste vierhonderd personen, die zelf hun ziektekostenverzekering niet kunnen betalen, een verzekeringspasje ontvangen. De eerste groep bestond grotendeels uit huisvrouwen die meer dan twee kinderen hebben. Alice Amafo, minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, gaf bij de overhandiging aan dat het de bedoeling is dat door het zorgsysteem geen enkele burger meer gediscrimineerd wordt op basis van maatschappelijke positie en dat de on- en minvermogenkaarten niet meer geldig zijn.

Amafo gaat ervan uit dat de personen die op donderdag 5 februari een verzekeringspas in ontvangst hebben genomen, daadwerkelijk niet in staat zijn de premie te betalen. Volgens haar zal de overheid dit streng controleren. Ruim 43.701 rechthebbenden verdeeld over 6 districten hebben zich al geregistreerd.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App