spot_img
spot_img

SoZaVo trekt geen Bazo-kaarten rechthebbenden in

Sprake van een gewijzigde aanvraag procedure

Atualizado há

- Publicidade -

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) geeft te kennen dat er geen plannen zijn, noch zijn er vanuit de bevoegde autoriteiten instructies gekomen om de Bazo-kaarten waarover rechthebbenden beschikken op welk moment dan ook in te trekken. Binnen de samenleving circuleren berichten, welke suggereren dat de overheid plannen heeft en of uitvoert om de Bazo-kaarten van rechthebbenden in te trekken.

Het ministerie heeft de wettelijke taak en verplichting om voor hen die niet kunnen voorzien in hun medische verzekering hulp en bijstand te verlenen en aldus voor hen de verzekeringspremie te betalen. Het ministerie heeft weliswaar een gewijzigde procedure voor de aanvraag en afhandeling van de premiesubsidie voor de basiszorg verzekering.  Het is van belang dat wordt beseft dat de basiszorgverzekering geen gratis staatsverzekering is, maar een zorgverzekering met een wettelijk vastgesteld pakket aan voorzieningen. Zij die niet in staat zijn deze wettelijk verplichte zorgverzekering af te sluiten, kunnen bij het ministerie van SoZaVo, afdeling Bazo een aanvraag doen voor premiesubsidie.

De aanvraag zal worden getoetst en indien deze de toetsing heeft doorstaan, komt de aanvrager in aanmerking voor de premiesubsidie voor de basiszorgverzekering. Het ministerie benadrukt, dat er geen enkele reden tot paniek mag bestaan, omdat voor allen die voldoen aan de criteria om in aanmerking te komen voor een Bazo-kaart, daadwerkelijk de verzekeringspremie zal worden betaald. Er wordt gerekend op de medewerking van de samenleving men wordt gevraagd de instructies van het ministerie van SoZaVo af te wachten en op te volgen.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: